Baron și Joyce Howerton
Baron Howerton

Baron Howerton

Mă numesc Baron Howerton și m-am născut în America, în statul Tennessee. Am avut privilegiul de a crește într-o familie care a crezut în Evanghelia lui Isus ca fiind singura cale pentru a fi mântuit.  Nu pot să-mi amintesc de un timp în care nu am fost prezent la biserica.  Prin exemplul părinților mei,  am văzut zilnic cum Evanghelia lui Isus trebuie să fie trăită și demonstrată.  Dar toate aceste binecuvântări nu îmi puteau garanta mântuirea.  La vârsta de 21 de ani, Domnul a lucrat în viața mea și m-a făcut conștient de starea mea reală înaintea Lui și m-a convins că nu pot să mă mântuiesc singur, prin eforturile mele, prin faptele mele, sau prin părinții mei.   De fapt, mi-am dat seamă că, în starea păcătoasă în care mă aflam nu puteam să stau înaintea unui Dumnezeu Iubitor și Sfânt.  Din momentul în care mi-am dat seama că Isus este singura cale pentru a fi mântuit de păcatele mele și de plata păcatului, datorită Harului lui Dumnezeu m-am încrezut doar în El și El m-am mântuit.

După ce L-am primit pe Cristos în inimă,  viața mea a început să se schimbe datorită lucrării lui Dumnezeu în viața mea.  La scurt timp după convertirea mea,  Dumnezeu mi-a arătat și mi-confirmat care era planul pe care-L pregătise pentru viața mea și pentru a fi pregătit pentru a îndeplini lucrarea Lui, am mers să studiez la Universitatea Bob Jones din Greenville, South Carolina.  Am primit o Diploma în Studiul Bibliei și de asemenea o Diplomă de Master în Studii pastorale.

Prima mea vizită în Romania a fost în anul 1994. În timpul acestei vizite în Romania, Dumnezeu mi-a confirmat că această țara era locul unde El mă vrea ca să predic Evanghelia lui Isus Cristos.  În anul 1996 m-am căsătorit cu Joyce.  Prima noastră vizită împreaună a fost în anul 1997.  Dumnezeu ne-a confirmat, de dată aceasta ca și cuplu, că Romania era locul unde El ne voia să vestim Evanghelia.  În final, am ajuns în Romania în anul 2001.

Dumnezeu ne-a binecuvântat cu 6 copii: Zachary, Spencer, Andrew, Joey, Gina and Nate. Ne bucurăm pentru privilegiul de a-i crește pentru slava lui Dumnezeu,  și dorința noastră este de a-i vedea făcând voia lui Dumnezeu pentru viața lor.  Domnul într-adevăr ne-a fost credincios în toți acești ani și mulțumim Lui pentru harul și călăuzirea din viața noastră.  I Tesaloniceni 5:24 ne spune :

,,Cel ce vă cheamă (Dumnezeu) este credincios și va face lucrul acesta”.

Slavă lui Dumnezeu pentru credincioșia Lui și pentru tot ce face în Biserica Baptistă Providența.  Așteptăm cu nădejde ca Dumnezeu să facă și mai multe lucruri minunate în anii care ne sunt înainte.