Ce este adevărul?

Ce este adevărul?

Când cauți adevărul, unde mergi pentru a găsi răspunsul? A fost un om în Biblie care a avut o asemenea întrebare.  Numele lui a fost Pilat.  El a fost conducătorul care L-a răstignit pe Isus Cristos și el este cel care a întrebat odată: ,,Ce este adevărul?”

Mulți oameni, în zilele noastre, spun că adevărul este relativ,  ceea ce înseamnă că adevărul poate fi orice ai crede tu.  Dar Biblia ne spune că aflăm adevărul doar într-un singur loc,  și anume Cuvântul lui Dumnezeu.  De fapt Ioan 17:17 zice așa: ,,Sfințește-i prin adevărul Tău.  Cuvântul Tău este adevăr.”

În Biblie ve găsi tot ce trebuie să știi pentru a trăi o viață plăcută și bună înaintea lui Dumnezeu.  De asemenea, nu ve găsi menționată nicio religie anume.  De fapt,  în Biblie nu vei găsi nicio învățătură sau nicio poruncă despre cum să devenim ortodocși, sau baptiști, sau penticostali.  Dar știi ce vei găsi?  Vei găsi cum să te bucuri de o relație personală cu Dumnezeu.  Așa că, exact cum Pilat a întrebat în Biblie, ,,Ce este adevărul?”,  fiecare dintre noi trebuie să ne punem aceeași întrebare.  Este ceea ce crezi tu, și ceea ce învață biserica ta, în conformitate totală și absolută cu Adevărul Cuvântului lui Dumnezeu?

Mulți oameni se simt confortabil în starea în care se află.  Cauți tu adevărul Bibliei pentru tine însuți?  Te bazezi pe ceea ce spune un om,  pe ceea te învață o persoană, sau te bazezi pe ceea ce te învață Adevărul Cuvântului lui Dumnezeu?  Deoarece, Cuvântul lui Dumnezeu este adevărul, nu crezi că este pentru binele tău să cauți acest adevăr?!

Citiți ceea ce a zis Charles Spurgeon (predicator din Anglia care a trăit între anii 1834-1892) despre Biblie:

,, Dacă această carte (Biblia) este Cuvântul lui Dumnezeu,  ce se va întâmpla cu unii dintre noi care nu au citit-o de o lună?  Ah, sunt unii dintre noi care nu au deschis-o deloc… Ce ar zice Dumnezeu? Când ajungi înaintea lui Dumnezeu și te va întreba: ,,Ai citit Cuvântul Meu? Ai citit scrisoarea Mea de dragoste pe care ți-am lăsat-o?  Vai de noi.  Dumnezeu ne-a trimis o scrisoare de dragoste și noi nici n-am deschis-o.  Oh! Să nu fie la fel cu tine! Fii cititor al Bibliei. Fii cercetător al Bibliei”

Ce te impiedică să cauți și să cunoști adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu?

0 Comments

Lasă un răspuns